Pages

tirsdag den 17. november 2009

At leve

Katrine-

Jeg tror altid det er den bedste løsning at leve. Man kan altid arbejde sig videre med sit liv lige meget hvordan det ser ud, når man lever i Danmark. livet er så åbent af muligheder, forskellige interesser og nydelser at man som borger i Danmark kan vælge fuldstændig hvordan man vil leve. Hvorfor skulle man være utilfreds med ALT? Man kan fx vælge at gå på førtidspension og leve i et lille hus hvor du kun spiser briemadder resten af dit liv, eller rejse til udlandet og blaffe rundt og leve som vagabond... eller bygge et skur på toppen af Himalayabjergene og have en ged og en mark, upåvirket af omverdenen.

Nu siger jeg 'i danmark' og 'som borger i 'Danmark'. Det er fordi at jeg ved at der er ekstremt mange mennesker i verden der ikke har samme muligheder og frihed som os. Som bliver født i fattigdom, tvunget i prostitution, eller egentlig bare bliver nødt til at arbejde 17 timer i døgnet for at forsørge deres familie. Og det gør mig faktisk ked af det. At så mange fattige mennesker ikke nyder den samme frihed som jeg, også selvom de ikke er deciderede slaver. Det er bla. derfor jeg mener det er så vigtigt med social lighed, og at nedbryde polariseringen. Jeg kan langt bedre forstå dem der har lyst til at gøre selvmord i den tredje verden.

Man ikke fortryde et selvmord, og dermed kan man jo ikke arbejde videre med at gøre noget godt igen for sig selv når man er død.

Jeg tror at langt de fleste af dem som er blevet overtalt til ikke at gøre selvmord, efterfølgende er blevet glade for at de ikke er døde. Hvis de ellers bruger deres fornuft, og lader tiden hele, for en rum tid.

Man kan bære ekstrem sorg som føles uudholdelig, man kan væmmes ved vores samfund, eller man kan føle ligegyldighed i livet. Men der findes løsninger for det, og selvmord er muligvis den nemmeste, men jeg vil ikke sige den bedste, og derfor vil jeg råde folk til ikke at gøre selvmord. Når folk føler ubærlige smerter bliver de nemt blinde for at tingene vil blive bedre, og det kan man se udefra.. og derfor må man hjælpe.
Men tiden heler de fleste sår.

Inspirationskilder er symbolerne på frihed, christopher mccandless og jacob holdt, fra tidligere indlæg. Men faktisk gjorde chris vel selvmord .

1 kommentar:

  1. Virkelig fedt skrevet! Det gjorde også en del flere vinkler klarere for mig. Nydelse er vel i bund og grund det som giver mig lyst til at leve. Men stadig forstår jeg ikke helt (dog tredive gange bedre end før) hvorfor vi nærmest kæmper imod folk med selvmords tanker..

    Jeg havde en dag hvor jeg snakkede med en, som bogstavligt talt havde piller i den ene hånd og et glas vand i den anden. Siden den dag har jeg bare tænkt vildt meget over hvorfor jeg interesserede mig så meget i det ene sekund denne bad mig sige farvel til dennes bekendte(uden pillerne til syne, og uden at jeg vidste hvad der skulle til at foregå). Jeg kunne have sagt "nå, flytter du eller.. ligegyldigt, jeg skal nok hilse." Selv havde jeg ingen som helst relationer til denne person, så kunne vel praktisk talt være ligeglad? Men det var jeg ikke...

    Du skriver rigtig godt, ser gerne lidt mere aktivitet på din blog ;D
    Tak for at jeg vækkede tanker og skrivelyst!

    SvarSlet