Pages

fredag den 5. februar 2010

Hvor fanden er dem, der spytter vilde slagord mod de blinde?

Asfalten krakelerer, og de forbipasserende er blændede af magten. To tunesiske mænd udvises uden rettergang, endnu en sag, hvor politiet har skudt en forsvarsløs mand, kører mod endnu en frifindelse, og politikerne overgår hinanden i krav om fodlænke, overvågning og straffe mod muslimer og indvandrere. Peter Sommer synger om, at det er dejligt at bo i Skanderborg og læse Karen Blixen under dynen, Nik & Jay synger om, hvor pisselækre de er, og hvor meget de scorer, og hvor mange penge de tjener. Fredag aften sidder nationen bedøvet foran fjernsynet, hvor en skaldet mand pisser på unge dydsmønstre, der vil være lige så pæne og polerede som de smukke onde mennesker på reklamerne, der vil have folk til at stoppe alt muligt lort ned i halsen, som de ikke har lyst til. De kan lide at blive pisset på af den skaldede bøddel. Danmark sidder i koma og nyder at se dem blive tværet ud af dommeren i X-Factor.
Michael Strunge tog ordet KOMA og kastede det op i luften og vendte det omvendt: AMOK stod der så. Og befolkningen sidder i koma, mens de unge går amok og brænder biler og skoler af. Men befolkningen vågner ikke. De kræver, at politiet får større våben og flere penge.

Men der er heldigvis stadigvæk nogen, som ikke er så integrerede, at de falder i søvn med Peter Sommers pladder og rappernes mandschauvinisme. Der er bare ikke nogen, der holder med dem. Og så bliver de dumme og destruktive. Mit bud til alle dem, der vil slukke ilden fra bilerne og skolerne, er: Skriv digte til dem for fanden. Skriv musik, der spytter og vrænger. Tag jer sammen, og tag dem alvorligt. Giv politiet blomster. Sluk fjernsynet og åben øjnene for fanden. Det er rigtige mennesker uden håb og fremtid, som er bange på vores alle sammens vegne. Strunge får de sidste ord: “NED MED HIMLEN, OP MED DRØMMEN.”

- Information 2008

1 kommentar: